Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Всички вестници днес предупреждават, че опасността от кибервируса, поразяващия компютри по целия свят, все още не е отминала страната ни. "Труд" съобщава, че 22-годишен британец ограничил разпространението, плащайки десет паунда, след което се задействал бутон за самоизключване на вируса. "Монитор" публикува съвети на спецслужители от ГДБОП срещу хакерските атаки. 
Търговците свалиха цените на зеленчуците след празниците, информира "Труд". Българските краставици и домати обаче са по-скъпи от вносните. 

"Капитал дейли" информира, че Пътната агенция търси кой да отпечата винетките за следващите 4 години. Въпреки заявките на властта, че ще въвежда тол система, агенцията обяви обществена поръчка за отпечатване на винетките. Единственият критерий за оценка на офертите е цената.

Задържаният за убийството на 16-годишното момче в Борисовата градина иска свобода, съобщава "24 часа". Днес Йоан Матев и защитникът му ще предявят иска си пред състав на Софийския градски съд. Йоан е в ареста от два месеца.

Според "Телеграф" карат Киро Японеца да възстанови така наречената "Двойна къща" на столичния булевард "Левски". Тя беше съборена пред дни, на нейното място ще има паркинг. Разрушаването на изоставената, но ценна сграда, провокира протести и обществено недоволство. Темата е водеща и за "Стандарт". Министърът на културата Боил Банов е обещал, че Двойната къща ще бъде изградена в предишния си вид. 

Вестник "19 минути" пише, че още една красива стара сграда в централната част на София е заплашена от събаряне. Става дума за дома на езиковеда акад. Стефан Младенов на ъгъла на булевард "Патриарх Евтимий" и улица "Шести септември". Според план, одобрен още от времето на Софиянски като кмет, на това място трябва да се изгради съвременна сграда с подземни гаражи.

В кампанията "Заедно за Пловдив" градът е сам, констатира вестник "Сега". Вторият по големина град у нас ще бъде Европейска столица на културата през 2019 година. Държавата обаче от години нехае за подготовката и излагацията ще е обща, пише още изданието.

Вестник "Земя" предупреждава за опасността от кърлежи и съветва след ухапване бърза консултация с лекар и да се приема антибиотик.

Според "Дума" БСП ударно инвестира в новите си кадри. Изданието информира, че на вчерашния пленум, който разстрои някои социалисти, е променен съставът на Изпълнителното бюро и на заместниците на Корнелия Нинова. Коментарът на вестник "Сега" е, че Нинова е превърнала намеренията си за промени в партията в чистка.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!