Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 23 май 2017 година

2
Снимка: Радио ВИДИН

Изявени учители и ученици от Профилирана езикова гимназия "Йордан Радичков" във Видин бяха наградени в навечерието на 24 май- Деня на славянската писменост и култура. Наградите са за високите постижения на национални олимпиади, конкурси и състезания.

Ивон Владимирова получи специалната стипендия на община Монтана за 2017 година. Кметът Златко Живков връчи наградите на учениците спечелили стипендии съгласно Наредбата на общината за финансово стимулиране на даровити деца.

Кметът на Враца Калин Каменов връчи грамоти и награди на номинираните ученици за "Най-добър ученик" на 2016/2017 г., които не са успели да стигнат до почетното звание. Тази година номинираните са общо 23-ма, от които шестима са победители. Останалите 17 ще получат грамоти за признание в различните области. Шестимата победители в " Наградите на кмета" за "най-добър ученик" са в шест области и ще бъдат обявени на 24 май.

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, възпитаници на Профилираната природо-математическа гимназия във Враца и техните учители получиха грамоти за принос в утвърждаването на името и престижа на училището.

ТЕЛК-овете във Видин, Враца и Монтана продължават да приемат пациенти и след съдебната отмяна на текстове от Наредбата за медицинската експертиза. Д-р Емилия Стоянова, която е временно изпълняваща длъжността председател на ТЕЛК- Видин, обясни, че комисията работи по старата наредба.

Инспекторите на Националната агенция за приходите (НАП) засилват контрола за спазването на данъчните изисквания при провеждането на масови прояви като концерти, фестивали, изложения и други подобни в цялата страна.

Във Видин днес бе подписано Споразумение за дългосрочно и ефективно сътрудничество между кмета на Общината Огнян Ценков и "Джуниър Ачийвмънт България", организация с идеална цел, която работи в областта на икономическото образование.

Среща-дискусия на тема „Стратегия за развитието на региона чрез модернизация на образованието“ се проведе днес във Видин. Срещата протече във формат „Световно кафене“, където участниците в дискусията- представители на бизнеса, ученици и учители, обобщиха идеи, насочени към подобряване на връзката между местна власт, бизнес и образование.

Ръководството на ЧЕЗ представи конкретни проекти, реализирани в област Видин през изминалата година и плановете за подобряване на качеството на електрозахранването през 2017 г.

Увеличен е броят на хората, които ще ползват услугата „Топъл обяд“ в община Ружинци. Те вече са 740.  До 31 декември е удължен срокът на програмата. Ружинци е сред общините в страната с най-голям брой обслужвани по програмата.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова извърши проверка на жилищната сграда в Мездра, в която се прояви теч при изпълнение на дейности по саниране.

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, във фоайето на Регионална библиотека "Гео Милев" Монтана ученици от 5 до 7 клас при IV ОУ "Иван Вазов" представиха изложба "Магията на буквите", посветена на кирилицата.

В навечерието на Ботеви дни, стена на блок, на ул. "Братя Миладинови" № 10 във Враца, който се обновява по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, бе изписана със стихотворението "Хаджи Димитър" на Христо Ботев.

340 самодейци участваха в съборът за народното творчество "Пролет край Огоста 2017" в Бойчиновци.

Първа съвместна изложба с деца представя във видинското читалще "Цвят" Евгени Петров.
Тя ще е и последна за видинския творец.

Ученици от Лом представиха свои рисунки в Общинската художествена галерия "Поломие"
. Изложбата "Ученически рисунки" е дело на творците от ателие "Млад художник" към Представителството на съюза на българските художници в Лом.

От днес в Лом започват абитуриентските балове
. Първи по централните улици на града ще дефилират зрелостниците на СУ "Димитър Маринов" и Професионалната гимназия по производствени технологии.

Спектакълът "Пролетна измама е създаден по класически произведения от българската литература. Премиерата на постановката е днес от 18.30 часа на сцената на читалището в Оряхово.

Тази е последната седмица от Празниците на културата "Мездра май 2017" и тяхното закриване на 24 май. Днес от 17.00 часа бе открита самостоятелна изложба на Дейвид Дойнински в читалнята на библиотеката при градското читалище. В 18.00 часа започна тържествен концерт на детска градина "Мир" по случай 45-годишнината от откриването й.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 30 юли 2024 година

Избират  изпълнител на дейностите по аварийно укрепване на крепостта "Баба Вида".  Укрепването трябва да се извърши по архитектурен и конструктивен проект, обясни началникът на отдел "Устройство на територията" в Община Видин Румен Лилов.  Първата от поредицата срещи, организирани от "Има такъв народ" в търсене на подкрепа за съставяне на..

публикувано на 30.07.24 в 18:05

Проблеми при техническите прегледи след нови изисквания

Нови изисквания при годишните технически прегледи създават проблеми за собствениците на някои автомобили. От понеделник (22 юли) са в сила нови правила, според които тези пунктове, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация”, няма да могат да работят...

обновено на 30.07.24 в 16:47

Клошари запалиха постройка във Видин, пожарът е овладян

Пожар е горял този следобед в ж.к "Бонония", в района на болницата във Видин. За съседните сгради няма опасност, няма и пострадали хора, каза за Радио Видин гл. инсп. Димчо Горанов , началник на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин:  "В изоставена клошарска къща са запалени боклуци и се е запалила цялата постройка...

публикувано на 30.07.24 в 16:10

Дърводелската работилница за деца се проведе в Ослен Криводол

Със занимания по дърводелство продължава Лятната школа за деца в читалището на мездренското село Ослен Криводол. Новата седмица  започна в дърводелската работилница на Сергей Цеков.   За заниманието той  беше приготвил дървен материал, който децата оформиха и украсиха с пирограф, превръщайки парчето дърво в красиви дъски за хляб. Освен..

публикувано на 30.07.24 в 15:53

Община Монтана с нови автомобили за социални услуги

Отделят над 100 000 лева за два нови автомобила за социални услуги в община Монтана. Средствата се осигуряват от актуализацията на капиталовите разходи от държавата 117 000 лева е актуализацията на капиталовите разходи на община Монтана, финансирани от държавата, за първите шест месеца на годината. По-голямата част от тях ще бъдат разпределени за..

публикувано на 30.07.24 в 15:35

Облагородяват градинката пред търговския център във Видин

Градинката пред търговския център във Видин ще бъде облагородена. В пространството ще бъдат оформени фигури с вечнозелени растения и сезонни цветя, като се запази сегашната форма на композицията, каза Владимир Петков - мл. експерт "Техническа инфраструктура и благоустройство" в Община Видин: "Идейният проект предвижда да се засадят вечно зелени..

публикувано на 30.07.24 в 15:23

Над 2 милиона заготовки на кутии за цигари задържаха на Дунав мост 2

Г олямо количество заготовки на кутии за цигари и филтърна хартия за производство на цигари е открито  в тежкотоварен автомобил.   при проверка на Дунав мост 2, съобщават от Агенция  "Митници".  Снощи о коло 02:00 часа в района на ГКПП Дунав мост II – Видин митническите служители са спрели за проверка товарен автомобил, управляван от..

публикувано на 30.07.24 в 15:19