Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полетите от летище Гетуик са подновени

Летище Хийтроу все още не работи нормално

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всички полети на "Бритиш еъруейз" от летище Гетуик са подновени, но на Хийтроу повечето полети до близки дестинации продължават да са отменени в резултат на срива на компютърната система.


Проблемите, породени от срива в компютърната система на "Бритиш еъруейз", продължават трети ден, като хиляди клиенти на компанията остават блокирани по летищата. Днес обаче всички полети от летище Гетуик са подновени. На летище Хийтроу бяха възобновени презокеанските полети, но повечето от полетите до близки дестинации все още са анулирани.

Директорът на авиокомпанията Алекс Крус се извини на пътниците за закъсненията и загубените багажи по време на дългия уикенд, съвпадащ с ваканцията на учениците.

Експерти предричат, че "Бритиш еъруейз" ще понесе загуби от порядъка на 100 милиона паунда под формата на компенсации. От авиокомпанията потвърдиха, че няма сведения сривът да е причинен в резултат на кибернападение и че причината е изцяло в електрозахранването. Критиците обаче обвиниха ръководството в недалновидна политика по отношение на компютърната технология.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!