Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Лондон претърси нови адреси в източни квартали на британската столица

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Лондон претърси нови адреси в източни квартали на британската столица. На фона на очакванията от Скотланд ярд да съобщят имената на нападателите, във Великобритания бе подновена предизборната кампания, като сигурността на страната се очаква да бъде доминираща тема в оставащите малко дни до изборите.

Свидетели съобщиха за много шум и изстрели при претъсването на две жилища в източен Лондон тази сутрин. По-рано от Сколанд ярд обявиха, че знаят извършителите на нападението в района на Лондон Бридж и в зависимост от хода на разследването при първа възможност ще разкрият техните имена. Стана ясно, че те са били познати на тайните служби.

Комисар Кресида Дик защити силите за сигурност в интервю по Скай Нюз, като изтъкна, че от 2013 година насам са били осуетени 18 терористични заговора, пет от които след инцидента на моста Уестминстър в края на март. Проблемите на сигурноста обаче ще продължават да бъдат основна тема на подновяващата се днес предизборна кампания.

Стив Хилтън, шеф на отдела за стратегия на бившия премиер Дейвид Камерън, бе крайно критичен към премиера Тереза Мей, като заяви, че след провала при трите последни терористични нападения тя трябва да подаде оставка, а не да се бори за преизбиране. Тереза Мей в момента провежда нова извънредна среща на комитета за кризисни ситуации „Кобра“. По-рано министърът на културата Карън Брадли защити правителството от критиките за недостатъчното финансиране на полицията и намаляването на броя на въоръжените полицаи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!