Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бързия искат ремонт на разбита улица

Снимка: Радио ВИДИН

Улица, на която живеят близо 30 души в село Бързия, е почти непроходима. Кметът на селото, което е най-голямото в община Берковица, Атанас Алексов твърди, че многократно е отправял искания отсечката да бъде ремонтирана. По улица „Бучняк“ е и пътят към гробищния парк. Тя е единствената връзка към този край на селото, казва кметът на Бързия. Според Атанас Алексов за ремонт на пътя са необходими около 5 хиляди лева. Той твърди, че в подобно състояние са и други улици в селото. 
"Тя е стръмна улица, посипана е с пръст, не е улица, която да е била някога асфалтирана или циментирана. И никой не иска да й обърне внимание, защото се пада малко като извън регулация на селото. А, всъщност, тя свързва цяло кварталче, там живеят хора, има 7-8 ученици, които всеки ден ходят на училище. Някои от тях ходят по 1 километър пеша. И не дай си Боже някой човек да се разболее, нито може да се качи горе линейка, нито нищо. Писах много докладни до общинската администрация, но винаги ми отговарят, че улицата е извън регулация, нерентабилна", обясни Атанас Алексов.
Капиталовите разходи са гласувани отдавана и в тях има включени обекти и в село Бързия, каза кметът на община Берковица Милчо Доцов:
"Всъщност, ако е изровена, спомням си имаше сигнал, че от дъждовете е изровена една улица, Бързия е самостоятелно село, има собствен бюджет и в рамките на текущата поддръжка кметът би могъл да закара един-два камиона с някакъв материал и евентуално да запълни тези дупки."
В бюджета на общината са предвидени разходи за ремонт на водопровод и улица в селото. Улици в Бързия са включени и в проекта по програмата за развитие на селските райони, каза  кметът на Берковица. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача са..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48