Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов оглави ДСБ

| обновено на 10.06.17 в 19:28
Атанас Атанасов ДСБ
Снимка: БГНЕС

Атанас Атанасов е новият председател на Демократи за силна България. На 16-ото национално събрание на партията той беше избран със 194 делегатски гласа. Само 9 по-малко - 185, получи Светослав Малинов. Досегашният лидер на ДСБ - Радан Кънев, става заместник-председател.

С цялото си поведение през годините съм показвал, че съм независим. Считам, че това е най-ценното ми качество в политиката. Много пъти съм бил изправен пред различни предизвикателства и никога не съм се поддал. Аз се кандидатирах за председател на ДСП, защото искам да участвам в създаването на истинската политическа алтернатива за управлението на България.

Партия Демократи за силна България е създадена с големи цели и няма право да се отказва от преследването им, защото в определен период не са й по силите, заяви лидерът в оставка Радан Кънев пред 16-то Национално събрание на ДСБ.

В дълбоката морална криза, в която се намира българското общество, отказът от високи цели, амбиции, е нищо повече от предателство, от пасивно съучастие в завладяването на държавата от местни мафиотски и чужди геополитически интереси

Участниците във форума ще избират чрез тайно гласуване между четирима кандидати за председател на партията. Това са Атанас Атанасов, евродепутатът Светослав Малинов, Борис Точев и Ралица Кирилова.  Досегашният лидер Радан Кънев подадe оставка след слабото представяне на последните парламентарни избори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!