Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макрон иска Франция и африканските страни да се борят с терористите в Сахел

Еманюел Макрон
Снимка: вестник "Капитал"

Франция и африканските й партньори трябва заедно да елиминират терористите, престъпниците и убийците в нестабилния регион Сахел. За това настоя френският президент Еманюел Макрон в столицата на Мали Бамако, предаде Ройтерс.

Макрон присъства на срещата на върха на лидерите на Г-5 от Сахел - Мали, Буркина Фасо, Нигер, Мавритания и Чад.

Очаква се на срещата на групата те да обявят началото на нова мултинационална сила, която да се стреми към справяне с ислямистките бойци и незаконните дейности, осъществявани в огромния регион Сахел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Еманюел Макрон и Петро Порошенко

Макрон не приема идеята за решаване на конфликта в Източна Украйна извън рамките на Минското споразумение

Френският президент Еманюел Макрон отхвърли предложението на американския държавен секретар Рекс Тилърсън за решаване на конфликта в Източна Украйна извън рамките на Минското споразумение. Споразумението, сключено през февруари 2015 година,..

публикувано на 26.06.17 в 18:10
Еманюел Макрон

Макрон предизвика раздразнение сред някои от членките на ЕС в Брюксел

Около срещата на Европейския съвет в Брюксел френският президент Еманюел Макрон предизвика раздразнение сред някои от страните - членки на Съюза. Полша и Унгария реагираха остро на негово изказване в интервю, в което той ги упрекна, че имат циничен..

публикувано на 23.06.17 в 08:03

Еманюел Макрон номинира повторно Едуар Филип за премиер на Франция

Френският президент Еманюел Макрон номинира повторно Едуар Филип за премиер след вчерашния втори тур на парламентарните избори и му постави задачата да състави правителство. Филип трябва да оповести структурата и състава на кабинета до..

публикувано на 20.06.17 в 07:37

Ръст на европейските акции след победата на Макрон и на парламентарния вот

Европейските фондови борси отвориха на позитивна територия, следвайки убедителната победа на партията на френския президент Еманюел Макрон на втория тур на парламентарните избори в неделя и в резултат на добър отскок на акциите на компании от сектора на..

публикувано на 19.06.17 в 14:24
Еманюел Макрон

Партията на френския президент Еманюел Макрон печели пълно мнозинство в парламента

Партията на френския президент Еманюел Макрон печели пълно мнозинство във френското Национално събрание. Това сочат първите резултати от вчерашния балотаж на парламентарните избори. Убедителна победа за "Република, напред!" – партията на президента..

публикувано на 19.06.17 в 00:30