Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп очаква "много мощно" търговско споразумение с Великобритания след Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп очаква скоро да сключи търговско споразумение с Великобритания. Преди планираната за днес среща на „четири очи“ с Тереза Мей в Хамбург той обяви, че възнамерява да посети Лондон, но не обяви възможна дата.

„Много“ бе най-често използваната дума от Доналд Тръмп в краткото му изявление за британски медии. Американският президент заяви, че очаква постигането на много голямо и мощно търговско споразумение с Великобритания след напускането й на ЕС. Той изтъкна много специалните отношения, които има с Тереза Мей. Споразумението, според него ще бъде постигнато много, много скоро. Доналд Тръмп освен това заяви, че ще дойде в Лондон, но не посочи конкретна дата.

От своя страна Тереза Мей заяви, че се надява да върне Съединените щати обратно към Парижкото споразумение за климатичните промени. Британският премиер ще се срещне по-късно днес и с японския премиер Шинзо Абе, с който освен търговията ще обсъди предлаганата от Лондон помощ в борбата с тероризма и кибер сигурността на предстоящото световно първенство по ръгби  през 2019 година в Япония.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!