Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът на пазара в лондонския Камдън лок е овладян

Полицията все още изяснява дали има пострадали хора

| обновено на 10.07.17 в 10:16
Пожарът на пазара в лондонския Камдън лок е овладян
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голям пожар избухна през нощта на пазара Камдън Лок в Северен Лондон, който е голяма туристическа атракция в британската столица. Пристигналите на мястото 75 пожарникари са успели да овладеят огнената стихия. Не се съобщава за пострадали.

Свидетели на пожара в триетажна сграда съобщиха, че той се е разгорял много бързо и че е имало опасения за експлозии, ако се прехвърли в съседни постройки, тъй като наоколо има много ресторанти с кухни. Около 5.00 часа сутринта българско време обаче пожарникарите са успели да потушат пожара, но продължават да са на мястото на инцидента. Има също полиция и служители на Бърза помощ, но няма сведения някой да е пострадал.

От полицията съобщиха, че засега не е известна причината за пожара.

Пожарите не са непознато нещо за прочутия лондонски пазарен район. През февруари 2008 година известното заведение „The Hawley Arms“ сериозно пострада от пожар с намиращите се около него шест магазина и 90 сергии. Пазарът е бил затворен за посетители с месеци след този инцидент. През 2014 година при друг пожар 600 души бяха евакуирани от района на пазара.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!