Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел е на път да сформира своя екип

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Габриел е на път да сформира своя екип, съобщиха за БНР от Еврокомисията. Новият български комисар по цифровата икономика и цифровото общество за първи път днес участва в заседанието на комисарите като пълноправен член.

Още от понеделник работната седмица на Габриел е започнала натоварено, като са проведени редица срещи с дипломати и експерти, включително с естонския министър по информационните технологии Урве Пало и с директора на телевизия "Евронюз" Михаел Петерс.

Мария Габриел е участвала и в първите си тристранни преговори със законодателните институции Европейския парламент и Съвета по текста на променената Директива за аудио-визуалните медийни услуги, която е част от стратегията за единен цифров пазар.

Комисарите ни имаха възможност да приветстват с добре дошла госпожа Габриел, новия български комисар по цифровизацията, която взе първо участие в заседанието на колегията, съобщи говорителят на Комисията Маргаритис Схинас.

БНР научи, че Мария Габриел още не е сформирала напълно своя политически кабинет. Знае се, че част от него със сигурност ще бъде българката Лора Борисова, която досега работи в Европейската служба за външно действие. От Комисията все още не потвърждават дали Борисова ще бъда директор на кабинета на Габриел. Останалата част от екипа ще стане известен на по-късен етап. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!