Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей получи "зелена светлина" да уволни нелоялните членове на кабинета

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Депутатите от Консервативната партия, които не участват в правителството, дадоха "зелена светлина" на премиера Тереза Мей да уволни нелоялните членове на кабинета. Заместник-председателят на влиятелния "Комитет 1922" Чарлз Уокър, заяви, че е много разгневен от поведението на някои министри.

Чарлз Уокър заяви, че ако премиерът трябва да махне министри, които не се фокусират върху работата си, а върху личните си амбиции, тя ще получи подкрепата на "Комитет 1922". Той допълни, че повечето депутати от Консервативната партия споделят това виждане. По неговите думи, повечето депутати виждат в Джеръми Корбин голям риск за страната. Така че те смятат, че е в национален интерес да се гарантира, че има налице стабилно консервативно правителство. 

Друга влиятелна фигура от "Комитет 1922", Найджъл Еванс, също заяви, че Тереза Мей трябва да отстрани министрите, от които изтича информация за вътрешнопартийните дела. Той изтъкна, че понякога "Комитет 1922" може да не е съгласен напълно с премиера, но в този конкретен случай застава изцяло зад Тереза Мей.

По-рано през деня, Тереза Мей призова министрите да прекратят враждите помежду си и да не подават на медиите информация от заседанията на кабинета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тереза Мей

Тереза Мей предупреди министрите си, че разногласията им отслабват кабинета

Британският премиер Тереза Мей предупреди каращите се постоянно министри и депутати от нейната Консервативна партия, че поведението им може да доведе на власт нейния най-голям противник – лидера на лейбъристите Джеръми Корбин . Тя призова за открит..

публикувано на 18.07.17 в 18:30