Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен премахват незаконно поставените кафе автомати

Снимка: БГНЕС
Община Плевен започва премахване на необозначени и незаконно поставени кафе автомати по улиците на града. Според експертите предлаганите там храни и напитки са опасни за здравето на гражданите.

Проверки на общинските инспектори са констатирали масово неправомерно разполагане на вендинг автомати. Това стана причина за публично уведомяване на собствениците на кафе машини, че след седемдневен срок от разгласяване на съобщението чрез сайта на Общината започват действия за премахването им, независимо на какъв терен и по какъв начин са закрепени. Това ще стане, без да се издават персонални заповеди.

Някои от кафе машините са без обозначителна информация за техния собственик. Други нямат разрешение за поставянето им.

Предполагам, че не повече от 10 автомата в целия град имат разрешение от минали периоди. Останалите сигурно до 150 са абсолютно незаконни и понеже Общинският съвет винаги ме обвиняват за какво ли не, аз ги чакам да решат, плевенчани имат ли нужда от такива автомати. Ако имат, от какво количество, да се направи схема, да бъдат дадени на търг. Не плащат никакви данъци нито на нас, нито на държавата. Никаква гаранция за хигиена, каза кметът Георг Спартански.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!