Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи от Петрич протестираха в обедната си почивка

Снимка: БНР
Полицаи от Петрич протестираха в обедната си почивка. Те искат нов Закон за МВР,  в изготвянето на който да има силно експертно участие и широка обществена подкрепа и който да не бъде променян в следващите 10-20 години.

Над 60 служители от полицейското управление в града, служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и от "Гранична полиция" участваха  в протеста и така продължиха щафетата, стартирала след националния протест в София на 5 юли. Полицаите са категорични в искането за увеличение на заплатите и настояват за нова формула при формирането им. 

Работещите в  МВР-Петрич са изключително натоварени заради характеристиките на граничния район и заради все по-големия дефицит на кадри, заяви Атанас Льондов, председател на синдикалната организация в "Гранична полиция":

Един човек изпълнява задълженията на двама-трима, защото щатовете, така са направили, че има недостиг на служители. По канцелариите и в дирекциите – там няма недостиг. При нас новоназначени служители има много малко, а има текучество.

Щафетните протести на Синдикалната федерация на служителите в МВР продължават на 1 септември в Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!