Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в Кресненското дефиле е потушен

| обновено на 30.08.17 в 11:37
Снимка: БГНЕС

Пожарът в Кресненското дефиле е потушен, 50 души са били дежурни през изминалата нощ, предаде кореспондентът на БНР.

И днес дежурни екипи от противопожарните служби и горските стопанства остават да наблюдават района на пожара в Пирин, който беше напълно потушен снощи.

Над 80 пожарникари и горски служители със 17 специализирани машини са  обхождали през нощта целия периметър на пожара, заяви за "Хоризонт" регионалният директор на Противопожарната служба в Благоевград Георги Пармаков:

Към момента няма основание за притеснение. Тази нощ имаше само един тлеещ дънер, който беше погасен. Днес също е осигурено дежурство – около 50 човека от противопожарни екипи и екипи на Югозападно държавно предприятие. Непрекъснато се прави оценка на обстановката и докато е необходимо, ще се стои.

Ежедневно над 200 пожарникари и над 35 пожарни автомобила от цяла Западна България са били мобилизирани на терен, както и тежка механизирана техника от секторите за специализирани оперативни дейности, допълни Пармаков. Осигурено е всичко необходимо за хората, чиито къщи пострадаха от огнената стихия. Те ще получат финансова помощ от държавата и от местната власт в общините Симитли и Кресна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!