Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова и Сотир Цацаров ще обсъдят проекта на БСП за антикорупционен закон

| обновено на 31.08.17 в 11:20
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще обсъди с главния прокурор Сотир Цацаров проекта на левицата за антикорупционен закон. Сред предложенията на БСП е новият орган за борба с корупцията да има разследващи функции и председателят му да се определя от президента.

Вчера Нинова разговаря по темата с председателя на Върховния административен съд Георги Колев, а утре ще се срещне с държавния глава Румен Радев.

Също вчера стана ясно, че президентът свиква на 9 октомври заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, посветено на борбата с корупцията. Участниците в заседанието ще дискутират създаването на работещ модел за борба с корупцията. През последните месеци Радев няколко пъти заяви, че създаването на ефективен антикорупционен орган е едно от условията за реална съдебна реформа.

В началото на месеца Министерството на правосъдието представи свой проект на антикорупционен закон. След среща с президента, Корнелия Нинова обаче заяви, че БСП няма да подкрепи проекта на правителството и ще предложи своя концепция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!