Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей иска да управлява Великобритания и след Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще води консерваторите и на следващите общи избори, с което сложи край на спекулациите, че ще подаде оставка.

В интервю за Би Би Си по време на посещението ѝ в Япония тя заяви, че смята да остане на власт за дълго време, защото нейната работа е не само да осъществи Брекзит, но и да определи мястото на Великобритания в света и да отстрани всички несправедливости във Великобритания.

Според някои съобщения Тереза Мей трябваше да подаде оставка през 2019 година след излизането от ЕС. Някои дори твърдят, че тя няма да издържи на поста до края на годината.

Тереза Мей преживява трудни времена, след като загуби мнозинството си в Камарата на общините след извънредните общи избори по-рано тази година. Външният министър Борис Джонсън, потенциален претендент за лидерския пост на Консервативната партия, обаче изрази пълна подкрепа за Тереза Мей. Джонсън, който е на посещение в Нигерия, заяви, че е напълно убеден, че Мей ще спечели с голямо мнозинство с следващите общи избори.

Основната опозиционна Лейбъристка партия обаче е на мнение, че Тереза Мей е начело на "зомби-правителство" и няма шанс да остане на власт до следващите избори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!