Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът откри нов производствен цех в завод на австрийски концерн в Червен бряг

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов откри в Червен бряг нов производствен цех в машиностроителен завод на австрийски концерн. Инвестициите ще позволят увеличаване на производството с 30 процента и 100 нови работни места. Голяма инвестиция се очаква и в Плевен, потвърди министър-председателят.


В момента в завода в Червен бряг работят 540 човека. Инвестициите ще увеличат с 30 процента капацитета на продукцията от елементи за товароподемни кранове. Днес с откриването на новия цех завършва първият етап от разширението - изграждане на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти за седем  милиона евро на площ от 11 хиляди квадратни метра. Условията на труд и социалното осигуряване на работниците са на европейско ниво. 

Премиерът каза, че инвестиции се очакват и за Плевен.
Сега имаме редкият шанс да идват инвеститори и когато държава и местна власт работят в синхрон, виждате няма никакви претенции относно начина на изграждане на завода, на действията от страна на общината, държавата и на всички институции. Сега готвим и една голяма инвестиция за Плевен този месец, но да стане и тогава ще ви кажа. Аз обичам, когато е готово, да го покажем. Та тази ще дойде в Плевен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!