Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондон обяви, че ще затегне имиграционната си политика след Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Имиграцията е нещо добро за Великобритания, но обществото иска върху нея да се упражни контрол, когато страната напусне Европейския съюз. Това каза в парламента премиерът Тереза Мей, цитирана от Ройтерс. От изтекъл в медиите документ става ясно, че Великобритания обмисля да ограничи имиграцията за всички, освен за най-висококвалифицираните работници в Евросъюза.

Великобритания ще следва балансирана имиграционна политика, щом напусне ЕС. Тя ще опита да привлече висококвалифицирани работници, но ще намали като цяло броя на мигрантите, каза министърът на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от Ройтерс.

Трябва да се намери баланс. Искаме да привлечем в тази страна висококвалифицирани хора, които да дойдат тук и да дадат своя принос за обществото ни. Също така искаме да се уверим, че британските компании са готови да обучават британски работници. Хората казаха ясно, че искат имиграцията не да бъде спряна, а да бъде поставена под контрол, каза Фалън в ефира на телевизия "Скай нюз".

Фалън даде интервю и за радио Би Би Си, в което говори по най-горещата в момента тема от международния дневен ред - Северна Корея. По думите му, Китай държи ключа към решаването на севернокорейската ядрена криза и трябва да използва влиянието си, за да се справи със своя съсед. 

Китай държи ключа, петролът за Северна Корея идва от Китай. Китай има не само влиянието, но и много от лостовете, необходими за промяна в поведението на Северна Корея. 

Информацията е на БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!