Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Политическите договорки за новия ВСС лъснаха в парламента", пише на първа страница вестник "Сега". "Изслушването на кандидатите за членове на ВСС от квотата на Народното събрание, което се проведе в парламентарната правна комисия, беше претупано за нула време в четвъртък и приключи фарсово без никакви съществени въпроси към кандидатите. Това подхрани съмненията, че политическите сили вече са се договорили кого да пратят във ВСС - трайна практика на парламента през последното десетилетие", коментира всекидневникът.

"Дебелата кражба е-управление. Над 2 млрд. лева са хвърлени на вятъра за 10 години", пише вестник "Труд".  Изданието коментира, че въпреки усвоените пари е-управление няма и българите продължават да си губят времето, обикаляйки от гише на гише, а чиновниците - да прехвърлят листове от бюро на бюро. По данни на "Труд" от 35-о място в света по внедряване на електронното управление през 2003 г., през 2010-та сме изпаднали на 44-о място, а сега сме на 70-о.

Вериги продават гориво на различна цена според града, пише вестник "Телеграф". Проверка на всекидневника показва, че с близо 30 ст. варира цената за литър, като най-евтиното е във Варна, а най-скъпото - в столицата. Цените се променят не само между отделните градове, но и в рамките на една и съща верига, допълва "Телеграф".

"Ислямизацията на ромите и опитите да бъдат приобщавани към мюсюлманството се случва с най-бързи темпове в махалите в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Хасково и Бургас“ - това показва проучване на "24 часа". Всекидневникът посочва още, че емисари проповядват в гетата радикален ислям, който няма нищо общо с традиционния в областите Разград, Шумен, Кърджали, Търговище. Нови джамии и молитвени домове се появяват край гетата, допълва "24 часа".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!