Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Вестник "Труд" пише: "Флорида чака Апокалипсис. 9 млн. остават без ток". "Ураганът Ирма удари вчера северното крайбрежие на Куба и се насочи към американския щат, където беше наредена евакуация на 5,6 млн. души. Преди това стихията погуби най-малко 22 души в Карибите, като остави след себе си опустошения за милиарди евро", посочва всекидневникът.
Заради Ирма спират 2 АЕЦ-а и "Дисниленд", отбелязва по темата "24 часа". Стихията носи ветрове от 250 км/ч и е достатъчно силна да изкорени дървета и да отнесе покривите на къщите. Изданието допълва, че фронтът на урагана е толкова широк, че може да обхване щата Флорида от единия до другия бряг. "Това е буря, която ще ви убие, ако не се махнете от пътя й", заявява директорът на Националния център по ураганите на САЩ Денис Фелтген, цитиран от "24 часа".
"София стана като дискотека. ЧЕЗ остави 8 квартала без ток, оправда се със строители", четем в заглавие на първата страница на вестник "Стандарт".  Издабието обяснява, че без електричество вчера са останали десетки хиляди жители. Причината за повредите е бил скъсан кабел със средно напрежение. "Стандарт" посочва, че ЧЕЗ е стоварило вината върху строителни фирми, които прекъснали жиците при изкопни работи. Но както вече стана ясно, допълва изданието, това се случва, защото кабелите са едва на 30 см дълбочина, вместо на 70 , както е по регламент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!