Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джема Грозданова: Възможно е да влезем в Шенген след Българското председателство

Според председателя на парламентарната външна комисия Джема Грозданова от ГЕРБ е възможно страната ни да влезе в Шенген след Българското председателство. Грозданова коментира речта на Жан-Клод Юнкер, който каза, че е крайно време България и Румъния да бъдат приети в Шенгенското пространство:

Това е много важно. Моето очакване е, че след Българското председателство е възможно да влезем в Шенгенското пространство, имайки предвид основно, че след нас са австрийците, а след австрийците са Румъния и това е един много добър период, в който Румъния и България биха могли да влезнат в Шенген.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Жан-Клод Юнкер: Крайно време е България и Румъния да бъдат приети в Шенген

В своята годишна реч за състоянието на ЕС п редседателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че е крайно време България и Румъния да бъдат приети в Шенген.  С нея символично беше открит новият парламентарен сезон на Европейския парламент...

обновено на 13.09.17 в 12:41
Андрей Ковачев

Андрей Ковачев: В ЕС трябва да останем единни, ако искаме да сме ефективни

Много положително се прие от огромната част от депутатите изказването на Жан-Клод Юнкер , защото той наистина каза основните неща,  заяви в коментар по "Хоризонт" евродепутатът Андрей Ковачев във връзка с изнесената днес  годишната речна председателя..

обновено на 13.09.17 в 14:29

Станишев: Юнкер заяви, че няма място за Европа на много скорости, на нови кръгове и разделения

В това обръщение за състоянието на Съюза има много повече оптимизъм, отколкото преди една година и това е обосновано , защото преди една година след решението за Брекзит се очакваше едва ли не да се разпадне Европейският съюз и нещата да тръгнат..

публикувано на 13.09.17 в 14:21