Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Иванов беше одобрен от парламента за нов управител на НОИ

| обновено на 19.09.17 в 15:15


Ивайло Иванов беше одобрен от парламента за нов управител на Националния осигурителен институт. 
Кандидатурата му получи 183 гласа "за", а един депутат се въздържа. БСП и ДПС заявиха, че дават своето доверие в аванс на Ивайло Иванов, който е предложен от управляващата коалиция. 

Депутатът от БСП за България Георги Гьоков посочи:
Ние ще подкрепим експертните и професионалните качества на господин Ивайло Иванов, а не затова, че е издигнат от неподходящите партии.

Хасан Адемов от ДПС също каза, че изборът на управител на важна институция като НОИ изисква съгласие. НОИ управлява една трета от публичните разходи на държавата и затова е важно институтът да бъде управляван прозрачно. Адемов предупреди:  
Новото предизвикателство пред управлението на Националния осигурителен институт се състои в това да реализира прозрачни процедури на управление на института

Нововоизбраният управител на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов обяви в кулоарите на парламента, че ще бъдат предприети мерки за ограничаване на фалшивите болнични. Иванов заяви, че му предстоят срещи със здравния министър и с управителя на Здравната каса по темата, след което ще бъде направен анализ на данните. 

Вероятно ще бъдат предложени законодателни промени, обяви Иванов: 

Тъй като ръстът на болничните за последната година е изключително голям. Трябва да се ограничат тези болнични, които се ползват неправомерно, за да може тези средства, които се изразходват, да отидат все пак при хората, които наистина имат нужда, а не да се ползват за покриване на други плащания.

Свързани новини

Ася Гонева, КНСБ: Подводните камъни пред кандидата за управител на НОИ са в политическата сфера

Липсата на кандидати за управител на НОИ не означава, че такива няма, каза в предаването "12+3" Ася Гонева от КНСБ, която е председател на Надзорния съвет на института:   Така или иначе вече има кандидат, той днес ще бъде гласуван. Гонева..

публикувано на 19.09.17 в 13:20