Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата повдигна две обвинения на ученика, нападнал свой учител в Садово

| обновено на 20.09.17 в 17:39

Районната прокуратура в Асеновград повдигна две обвинения на ученика, който нанесе побой на учителя си в садовската професионална гимназия по селско стопанство. 17-годишният Атанас Георгиев е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Първото обвинение на 17-годишния Атанас Георгиев е за хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, което се отнася за действията на ученика преди инцидента с учителя по английски език Антон Велков. Второто обвинение е за нанасяне на лека телесна повреда на учителя. Говорителят на Окръжна прокуратура - Пловдив Галина Андреева уточни:

Максималното наказание, което извършителят на тези престъпления може да получи, е лишаване от свобода от 2 години, като причината за този нисък максимален срок на наказанието е обстоятелството, че той е непълнолетен.

Другите 2-ма ученици са разпитани в качеството им на свидетели на инцидента и са освободени.

Директорът на Селскостопанската гимназия в Садово Димитър Йорданов съобщи, че свиква педагогическия съвет следващата седмица, за да се реши какво да бъде наказанието на тримата ученици. Отлагането на съвета, който бе обявен за днес, е заради продължаващото разследване на инцидента. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!