Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова обяви кабинета за пример за паралелна държава, според Цветанов управляващите залагат на прозрачност

3
Снимка: Ани Петрова, БНР

В декларация от името на БСП Корнелия Нинова заяви, че най-яркият пример за паралелна държава е правителството. Тя даде пример с думите на вицепремиера Валери Симеонов, че напоследък нямало диалог между управляващите партии и изтъкна, че имало много противоречия между ГЕРБ и Обединени патриоти.

Едно политическо споразумение за политики за пред хората и друго, тайно, за пропорции във властта по признание на вицепремиер от властта. Това сте вие! И имате два изхода от тази ситуация - или да излезете и да кажете, че вашият вицепремиер лъже, или да кажете, че е прав и да публикувате политическото споразумение, което е същността на вашата коалиция.

В отговор председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че е право на социалистите да говорят по начин, по който смятат, че ще привлекат избиратели, но, по думите му, сме в началото на един стабилен управленски мандат, който залага на прозрачност:

Смятам, че там трябва да фокусираме вниманието си, а не за това какво е казал вицепремиерът Валери Симеонов, защото мога да ви заявя, че ние правим постоянни срещи и вчерашния ден сме направили политически съвет и действително сме отчели и тези слабости, които бяха допуснати през последните няколко седмици.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия