Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама вицепремиери и трима министри ще участват в конференция за АМ „Струма" в Симитли

Снимка: БГНЕС

В Симитли се организира конференция на тема  “Автомагистрала Струма и перспективите за  реализация на  инвестиционни проекти“. В работата на форума ще се включат вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, министрите на регионалното развитие, на икономиката и на околната среда, както и кметове на общини и представители на работодателски  и обществени организации. 

На конференцията ще бъдат представени конкретни  инвестиционни намерения и проекти с национално значение , които са  обвързани с изграждането на мащабния инфраструктурен проект, който е  част от паневропейския коридор №4. Ще бъде дискутиран и въпросът за баланса на екологичните, икономически и социални параметри  на  проекта  на магистралното трасе през  Кресненското дефиле.  


Така нареченият "полуизточен вариант", който разделя двете платна в 22 километровия участък, е най-приемлив  според държавата и независими експерти и учени. За него се очаква и  резултатът  на доклада по ОВОС.  Природозащитни организации обаче настояват цялото трасе на  магистралата в този участък да се изгради на изток от дефилето.


Конференцията  за социално-икономическото  значението на АМ „Струма„  е с начален час 17.30 и ще се проведе в читалището в Симитли. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!