Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналисти от Стара Загора поискаха оставката на Антон Тодоров

Асоциацията на европейските журналисти в България призовава медийната гилдия да се солидаризира с Николаев

Снимка: БГНЕС

Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ) призовава медийната гилдия да се солидаризира с колегата от Нова телевизия Виктор Николаев, към когото днес бяха отправени заплахи от представители на управляващите в ефира на предаването "Здравей, България":

Считаме, че е редно българските медии да бойкотират силните на деня, които открито подлагат журналисти на натиск и демонстрират пренебрежение към свободата на словото, което е основен гарант за съществуването на едно демократично общество, казва позиция на АЕЖ.

Медии и журналисти от Стара Загора поискаха оставката на Антон Тодоров като депутат от парламентарната група на ГЕРБ. В отворено писмо до народните представители от региона те изразяват възмущението си от поведението на Тодоров в студиото на Нова телевизия и настояват за публично извинение към Виктор Николаев и цялата журналистическа гилдия.

В писмото се посочва, че България не случайно е на 109-о място в света по свобода на словото в класацията на "Репортери без граници" за 2017-а година. 

Какво ни готвите? Днес ни заплашвате, а утре ще ни арестувате ли!? Кой гарантира свободата на словото ни, питат в писмото журналистите от родния град на Антон Тодоров, където той започва политическата си кариера в редиците на СДС. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!