Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчанин подпалил склада, в който работи

Видински криминалисти разкриха и задържаха извършител на палеж във фирмен склад в областния град, съобщиха от пресцентъра на полицията. Сигналът за горящия обект е получен рано сутринта на 9 октомври. При огледа, след потушаването на огъня, е констатирано унищожаване на имущество на значителна стойност-  16 палета със захарни изделия и опаковки с кафе. В резултат на проведените оперативно–издирвателни мероприятия и прегледи от записи на камери за видеонаблюдение е установено, че складовото помещение е запалено умишлено. Извършителят на деянието е разкрит– В.Ц./24г./ от Видин, работник във фирмата. Мъжът, който признал съпричастността си към деянието и описал механизма на извършване, е задържан в полицейския арест. Материалите по случая са изпратени по компетентност в Окръжна прокуратура– Видин и докладвани на прокурор. На 13 октомври В.Ц. е привлечен към наказателна отговорност, постановена му е мярка за неотклонение гаранция в размер на 500 лева. Работата на разследващите по случая продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха фалшиви парфюми на Дунав мост 2

Над 7400 фалшиви парфюми задържаха на Дунав мост 2 при Видин, съобщават от Агенция "Митници".  Стоката е открита след извършена проверка на изходящ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин, пътуващ за Австрия и Германия. Водачът е представил документи за стоката в товарния отсек. При извършените контролни действия в пет от..

публикувано на 26.07.24 в 13:20

Задържаха извършител на грабеж от Видин

Извършител на грабеж е задържан по „горещи" следи при съвместна работа на служители от Районните управления в Монтана и Лом.  На 24.07.2024 г. вечерта на перона на ж.п. гарата в гр. Монтана 70-годишен монтански жител бил ударен с юмрук по главата от непознат, който му отнел сумата от 230 лв и го заплашил с нож, като му казал да не сигнализира за..

публикувано на 26.07.24 в 11:27

Проблеми при техническите прегледи след нови изисквания

Нови изисквания при годишните технически прегледи създават проблеми за собствениците на някои автомобили. От понеделник (22 юли) са в сила нови правила, според които тези пунктове, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”, няма да могат да работят.  Промяната се..

публикувано на 26.07.24 в 10:59

Контейнер за смет изгоря във Видин

Пластмасов контейнер за смет е изгорял във Видин, съобщават от ОД на МВР-Видин.  След сигнал, поучен в късния следобед вчера,  екип на видинската пожарна служба е гасил запален пластмасов контейнер за смет в кв. „Калето“. Пламъците унищожили контейнера, съседният бил спасен. Установено е, че п ричината е небрежност при боравене с открит огън...

публикувано на 26.07.24 в 09:25

Две катастрофи с материални щети във Врачанско

Две катастрофи с материални щети са станали през изминалото денонощие във Врачанско, съобщават от полицията във Враца Около 05.30ч. вчера на път Е-79 с посока на движение от с.Краводер към гр.Враца е катастрофирал товарен автомобил, след като водачът е изгубил контрол на управляваното МПС и се е блъснал в мантинелата. Техническото средство не е..

публикувано на 26.07.24 в 08:30

Продължава Фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни“ във Видин

С множество прояви продължава 13-тото издание на Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни“ във Видин. Днес в парк "Владикина бахча” отново ще работят  работилниците на Център за творческо и личностно развитие "Свободата да съм". Програмата започва от 10 ч. с работилница за рисуване върху тениски, заниманията продължават с работилница за бижута,..

публикувано на 26.07.24 в 07:58

Снимката на 25 юли 2024 година

До събота продължава фестивалът Дунавски вълни в парк "Владикина Бахча". Днес децата се радваха на улично шоу "Цветя на кокили" и Музикално приключение.  Спонтанен протест срещу тежкотоварния трафик през "Петрохан" затвори за час тази сутрин старопланинския проход.                     От днес,  25 юли, с един час се увеличава..

публикувано на 25.07.24 в 18:10