Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Петров: Ще се засили контролът на институциите, за да се ограничи издаването на фалшиви болнични


Министърът на здравеопазването Николай Петров обяви, че вече са набелязани спешни мерки за ограничаване на фалшивите болнични в страната. Ще се засили контролът на институциите, обяви министърът:

Има доста добра статистика за определени лекари, за определени хора с болничен, който са прекарали в чужбина. Ние ще се опитаме да вкараме повече регулация със съответния санкционен режим за това. Ще се извършат множество проверки.

Управителят на НОИ Ивайло Иванов ще предостави анализ с имена на фирми, лекари и региони, където броят на издаваните болнични е най-голям:
Ресурсът, с който разполага НОИ, е публичен ресурс и той, разбира се, трябва да бъде защитен, за да може средствата, които се изразходват и средствата, които се изплащат за болнични, за временна нетрудоспособност, да отиват при хората, които имат съответните нужди.

Свързани новини

Борисов: Засега намерението първите три дни от болничния да се плащат наполовина, няма да се прилага

Премиерът Бойко Борисов заяви, че засега намерението първите три дни от болничния да се плащат наполовина, няма да се прилага, въпреки че много фирми злоупотребяват. Пред министрите той заяви: Всяка рестриктивна мярка създава проблем, затова ще..

обновено на 24.10.17 в 12:25