Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители на момче със специални образователни потребности твърдят, че учителката му го била

Регионалното управление по образование в Благоевград и отделът за закрила на детето разследват случая

Снимка: nmd.bg

Регионалното управление по образование в Благоевград и отдела за закрила на детето разследват случай на упражнено насилие върху ученик със специални образователни потребности. 

Сигналът е подаден от родителите на 11-годишно момче, което посещава помощното училище, преобразувано по новия закон в „Център за специална образователна подкрепа“. В него те твърдят, че педагожката Лиляна Станоева е набила сина им пред всички деца заради това, че нарушавал дисциплината в час. При проведения разговор с ръководството на училището родителите били успокоени, че всичко е наред и ще бъдат взети мерки. Въпреки това те подали сигнал до общината и до отдела за закрила на детето. 
Директорът на Регионалното управление по образование Ивайло Златанов не е бил уведомен по надлежния ред за случая. Законът задължава директора на училището да направи това до два часа след инцидента. Изискани са писмени обяснения на ръководителя на образователното заведение и на учителката, която е удряла и дърпала 11-годишното момче. За случая е уведомено и Министерството. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!