Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва акция "Зима"

| обновено на 01.11.17 в 10:25
Снимка: БГНЕС

От днес до края на месеца на територията на цялата страна се провежда акция "Зима". Тя е насочена към подготовката на автомобилите за есенно-зимния сезон. В първия етап на акцията акцент ще са велосипедистите и каруците, обясни комисар Бойко Рановски от Националната полиция:

Когато не са достатъчно обезопасени, когато не са достатъчно сигнализирани, вероятността да възникне произшествие с такова превозно средство е много голяма. Искам да обърна внимание за деня 6-и ноември – обявили сме го за ден без загинали велосипедисти на пътя. Въпреки че времето вече е студено и дъждовно, все още има велосипедисти, които се движат по пътищата и особено през тъмната част на денонощието са много опасни и много уязвими да попаднат в ПТП.

От днес до края на месеца в Кюстендил ще се проведе традиционната акция “Зима” на КАТ, съобщи началникът на звеното старши инспектор Радослав Боюклийски.

Акцията е разчетена на три етапа. Първият - от 1-ви до 10-и ноември, е под мотото "С безопасно пътно превозно средство през зимата". Вторият е свързан с толерантността на пътя между пешеходците и водачите на моторните превозни средства, от 10-и до 20-и ноември. Третият е "Безопасно шофиране през зимата”:

През зимата всички МПС-та трябва да бъдат добре оборудвани, тръгвайки на път, резервоарът трябва да бъде пълен. В устройството трябва да бъде поставена зимна течност, за да не замръзва. Трябва да имат още обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител и светлоотразителна жилетка. Глобата за това нещо е 20 лева. За зимата е препоръчително в МПС-то да има антифриз, вериги за сняг, достатъчно гориво, зареден акумулатор, въже за теглене, каза старши инспектор Боюклийски. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!