Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредно положение е обявено в части от САЩ заради обилни снеговалежи и ниски температури

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Извънредно положение е обявено в части от Съединените щати заради обилни снеговалежи и ниски температури. Жителите на поне една трета от страната са изправени пред арктически студ с температури под минус 15 градуса.

Днес Ири, щата Пенсилвания, където само за 36 часа снежната покривка достигна почти метър и половина, бе обявено бедствено положение. Властите апелираха към хората там да не предприемат пътувания, заради опасни и непроходими пътища. Синоптиците предвиждат снеговалежът да продължи и през днешния ден.

Затруднено е движението и на  други места в страната като Бъфало, Ню Йорк, където също са затрупани от сняг.

В Канзас местни медии съобщават за четирима загинали след катастрофа, за която се смята, че е била причинена от хлъзгав път.

В същото време десетки щати в района между Колорадо на запад и Мейн на североизток са в обсега на изключително ниски температури. Метеоролози в Чикаго предупреждават, че живакът в града няма да се качи над минус 10 в следващите няколко дни. В Дълут, Минесота температурата падна под минус 29 градуса като студеният вятър допринесе за усещане за минус 42.

Утре непоносимият студ се очаква да застигне жителите на гъстонаселени градове по Източно крайбрежие като Бостън, Ню Йорк и столицата Вашингтон. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!