Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Кметове леят вино на площада в новогодишната нощ - това е водещата тема на "Телеграф". Кметовете, освен с вино, ще черпят с баници и мръвки, а във Велико Търново ще има и бира. Близо 120 хиляди българи са предпочели да посрещнат 2018-та в чужбина, пише още вестникът.
"24 часа" изброява 11 от най-досадните неща по празниците, сред които е снимка на домашните любимци с еленски рога и червени шапчици. Поредицата на "Сам вкъщи" с Маколи Кълкин също е сред омръзналите ни задължителни елементи на Коледа и Нова година.  Другата досада, която трудно се избягва, е снимката на поредната трапеза във вечерите, в които всички хапваме почти едни и същи неща.
Грипът ще познаете по тежестта в гърдите, пише "24 часа". Директорът на центъра по заразни и паразитни болести, проф. Тодор Кантарджиев, е обяснил, че най-застрашени от заразяване с различните видове грип са бременните жени. Според професора, най-много заболели ще има вероятно в края на януари.
Едва 69 студенти има в Пернишкия университет, информира "Телеграф". От ВУЗа примамвали кандидатстуденти с обещания за дипломи от Малта. Освен това, обявяват промоционални цени - 1 500 евро за два семестъра вместо редовната сума от три хиляди евро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!