Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авторът на "Огън и ярост: В Белия дом на Тръмп": Опитите му да спре публикуването ѝ помагат на продажбите

Снимка: БТА

Майкъл Улф, авторът на предизвикалата сензация нова книга за президента на САЩ Доналд Тръмп, заяви, че опитите на президента за спиране на публикуването й му помагат да продаде повече копия, предаде Асошиейтед прес.
Адвокат на Тръмп поиска да се спре публикуването на книгата. Вместо това издателят изтегли датата за публикуване за днес вместо на 9 януари.
Книгата "Огън и ярост: В Белия дом на Тръмп"  описва правителство, обхванато от хаос и представя президента като непораснало дете, което не е искало да печели надпреварата за Белия дом.
Тръмп написа в Туитър, че книгата е пълна с "лъжи, невярно поднесена информация и несъществуващи източници".
Улф заяви, че не е разговарял с президента след встъпването му в длъжност, но е "спокоен" за фактите, които съобщава.

В книгата са описани разговорите на Майкъл Уолф със служители в Белия Дом. Той твърди, че е интервюирал и самия президент. Основният извод от страниците поставя Тръмп негативна светлина като държавен глава, който не притежава качества за заемане на поста.

Днес по "Фокс Нюз" говорителят на Белия Дом Сара Хъкъби Сандърс опроверга твърдението на Уолф, че е взел интервю от президента. Сандърс го нарече „тип, който си измисля доста истории, за да се опита да продава книги“.

Към момента основният герой в „Огън и ярост“ се очертава да е Стив Банън - бившият съветник на държавния глава. Именно той в книгата описва като „предателска“ срещата преди изборите от 2016-та между руски адвокат и сина на президента. Думите му бяха посрещнати с яростен коментар от Тръмп, който го обяви за изпаднал в умопомрачение.

Самият Банън продължава да избягва конкретика в изказванията си след крайните критики от Тръмп. При последното си включване по канал на сателитното радио "Сириъс ХМ" той не опроверга приписаните му думи, въпреки че имаше настояване за това. Бенън отбеляза лаконично: „Няма нещо, което някога да застане между нас с президента Тръмп и неговия дневен ред“.

Имаше и коментари, че скандалът скоро ще утихне.

Но Банън вече усеща ефекта от усложнените отношения. Милиардерът Ребека Мърсър, донор на републиканците, обяви, че се дистанцира него. Това поставя под въпрос надеждите на крайния консерватор да оглави движение с ценностите на Доналд Тръмп без негово участие.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!