Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създава се Национален транспортен синдикат с десет браншови асоциации

Снимка: Радио ВИДИН

Съюзът на българските транспортни работници прераства в национален транспортен синдикат с десет браншови асоциации. Това обяви за "Хоризонт" Александър Стамболийски, който е  избран  за президент на новата синдикална структура. 

Организацията запазва името си  - Съюз на българските транспортни работници  с добавката  „синдикална конфедерация“.  В  процес на регистрация са първите три  асоциации - на шофьорите на товарни, на таксиметрови автомобили и на автобуси :
В последствие ще впишем като членове на Съюза и останалите национални асоциации в транспорта и производните на транспорта като складиране, логистика, спедиция.  Куриерските услуги и доставките също трябва да влязат при нас. Това е първият в България транспортен синдикат

До 2019 година  транспортният синдикат   може да постигне изискванията за  национално  представителство, включително и като численост, каза още новият президент на  синдикалната конфедерация Александър Стамболийски:

Тогава се разглеждат и исканията на организациите за обявяване за национално представителство.


След пререгистрацията на Националния транспортен синдикат ще започнат и преговорите за подписване на колективните трудови договори.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!