Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общественото обсъждане за парк „Изток“ предизвика двупосочни мнения

Столичната община планира изграждането на парк „Изток“ в район "Младост". Вече се състоя първото обществено обсъждане, което показа, че повечето заинтересовани са собственици на земи, които ще попаднат в рамките на бъдещия парк. Те са против изграждането му. Останалите приветстват идеята и имат градивни предложения.

Парк „Изток“ ще бъде разположен на 1250 дка. Теренът попада между "Младост" 3, "Младост" 4, Околовръстния път, Горубляне и бул. "Копенхаген", каза за Радио София главният архитект на район "Младост" Стефан Стефанов.

Освен задължителните алейни мрежи, в парка ще има зони за различни видове атракциони, зони за отдих и спорт.

Общественото обсъждане има за цел да запознае жителите на "Младост" с плановете на Столичната община за парк „Изток“. По-голямата част от хората, присъствали на обсъждането са засегнати, защото техните имоти попадат в границите на парка, каза арх. Стефанов.

Жителите на Младост имат и градивни критики. Те се притесняват дали мястото няма да се превърне в увеселителен парк.

Обособяването на такъв голям парк води след себе до голям интерес от страна на хората, които живеят в околните територии. Възможно е да се получи проблем с паркирането, казва арх. Стефанов.

До 25 януари  в деловодството на район Младост се приемат жалби и препоръки относно изграждането на парка, а на 1 февруари предстои разглеждане на всички мнения в читалището на Младост 1.

Още по темата - чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!