Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР: До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидента с руския пътнически самолет

| обновено на 11.02.18 в 18:21

До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидент с разбил се пътнически самолет в Подмосковието, съобщават  от външното ни министерство. 
Към момента български граждани не са  търсили съдействие от дипломатическите ни  мисии. Посолството в Москва следи развитието на ситуацията и е поискало информация за пътниците на борда. 

Актуална информация или запитване за техни близки може да може да се направи на дежурния телефон на посолството ни в  Москва +7 495 234 0226, както и на денонощния телефон за съдействие на български граждани в чужбина на дирекция „Ситуационен центъ‪р”  02 948-2404; или 02 - 971- 3856

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до руския си колега Владимир Путин за жервтите на авиокатастрофата в Подмосковието. 
С огромно съжаление научавам новината за тежката катастрофа на руския пътнически самолет край град Москва, в резултат на която са загинали пътниците и екипажът му, пише в адреса си Радев. Той изразява най-дълбоки съболезнования на близките и семействата на загиналите в трагичния инцидент.

Премиерът Бойко Борисов изрази искрените съболезнования на българското правителство и лично своите към всички, загубили близки в катастрофата с пътнически самолет в Подмосковието, съобщиха от правителствената информационна служба.
Новината за тази огромна трагедия дълбоко ни потресе. В този труден момент бих желал да предам чрез Вас на семействата и близките на загиналите най-искрени чувства на съпричастност и състрадание, посочва българският министър-председател в телеграма до руския си колега Дмитрий Медведев





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Данни от сайта Flightradar24, следящ полети на самолети, показват рязка загуба на височина преди катастрофата на машината Ан-148.

Руски пътнически самолет със 71 души на борда се разби край Москва

Руски самолет на Саратовските авиолинии с 65 пътници на борда и 6-членен екипаж се разби на около 50 километра югоизточно от Москва. Няма оцелели, потвърдиха руските власти. Сред жертвите има 3 деца. Самолетът Ан-148 е паднал в Подмосковието..

обновено на 12.02.18 в 02:24