Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

"Вашингтон поуст" пише за конференцията по сигурността в Мюнхен. Изданието отбелязва, че форумът се провежда на фона на засилено напрежение между Русия и НАТО заради конфликтите с Сирия и Украина. Конференцията е неформална площадка, където дипломацията често се провежда в кулоарите, подчертава американският вестник.
Германският всекидневник "Ди Велт" пише за освобождаването на кореспондента си с двойно гражданство Денис Юджел, който прекара една година в турски предварителен арест. Той пристигна в Берлин, след като съдът в Истанбул го освободи до началото на процеса срещу него. Той е заплашен от затвор с обвинение че е "подбуждал хората към омраза и враждебност" заради статиите, които публикува.
Днес се навършват десет години откакто Косово обяви независимостта си. Британският "Гардиън" съобщава, че сред гостите на тържеството ще е Чери Блеър, съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър. Тони Блеър е запомнен с благодарност от местните жители, защото имаше ключова роля за интервенцията на НАТО, прокарала пътя към независимостта, отбелязва изданието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!