Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създаването на бъдещите регионални научни центрове са тема на семинар в Плевен

Снимка: pleven.bg

Създаването на бъдещите регионални научни центрове са тема на семинар в Плевен. В  дискусията ще се включат представители на научната и академична общност, на бизнеса и на местните власти от Северозападния район на планиране.

Семинарът на тема "Изграждане на регионални  научни центрове" е част от подготовката на такава процедура по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Целта е да се насърчи взаимодействието между науката и бизнеса в четири направления на иновационната стратегия за интелигентна специализация, а именно информатика, мехатроника и чисти технологии, индустрия за здравословен живот и биотехнологии и нови технологии в креативната и рекреативните индустрии. Още от Николета Минчева, експерт в Областния информационен център:

"Тази обратна връзка от регионалните семинари ще бъде взета предвид. Идеята е средствата да бъдат ефективно вложени в региони, в които има потенциал за развитие на регионално ниво на науката, обаче от гледна точка на практическото приложение и от полза на предприятията, които работят в съответния регион".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!