Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Има какво да се желае за реинвестицията на печалбите от мултинационалните компании в Източна Европа

Премиерът Бойко Борисов заяви след социалната среща на върха на ЕС, че има какво да се желае по отношение на реинвестицията на печалбите на мултинационалните компании в Източна Европа.

"Тука нашият председател на КНСБ беше цитиран от синдикалния бос, че наред с инвестициите, които бяха направени в Източна Европа, за съжаление голяма част от печалбите на веригите, на мултинационалните компании, не бяха реинвестирани в тези държави, а бяха изнесени съответно към компаниите майки. По-лошото е, че с тях бяха изнесени и най-добрите ни работници и мозъци, които имаше в цяла Източна Европа", каза Борисов.

По повод приетата промяна в директивата за командированите работници, премиерът заяви:

"Разбира се, това беше един много дълъг, много труден път, в който триалогът успя да намери компромис относно командированите работници. Доста компромиси от синдикати, от работодатели, но мисля, че сега, в този му вариант, ще бъдат защитени работниците и в голяма степен ще се подобри положението, тъй като разликите преди бяха огромни. Така че мисля - компромисът беше разумен и удовлетворява доста по-добре работниците, които имаме там", допълни премиерът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!