Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима са задържани за обира на инкасо автомобил в Плевен

При нападението е пострадал един от охранителите на хипермаркета, при който бяха откраднати над 200 хил. лева

| обновено на 29.03.18 в 16:47
Снимка: БГНЕС

Четирима са задържани за обира на инкасо автомобил в Плевен, при който бяха откраднати над 200 хиляди лева, съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

Обвинението ще поиска те да останат в ареста за 72 часа. Очаква се да им бъде повдигнато обвинение за квалифициран грабеж в особено големи размери.

Работи се по версии за съпричастност на четиримата в други обири.

Претърсват се жилища в Плевен, които задържаните са обитавали. В едно от тях е открита част от откраднатата сума, както и голям боен арсенал, част от който е незаконно притежаван.

Нападението е извършено около 19.30 часа в сряда пред магазина на "Кауфланд". Говорителят на прокуратурата Рени Кирилова обясни, че парите са отнети от охранителите на фирма "ВИП Секюрити" със сила. При нападението е пострадал един от охранителите на хипермаркета. Нападателите са издебнали охранителите в момент, в който са прибирали пари от един от магазините. Престъпниците са ударили един от охранителите, изтикали са го навън от микробуса, след което са влезли и са избягали с лекотоварния автомобил и с парите, които са били в него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!