Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милчо Левиев, Ялдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски в четвъртото издание на "Blagoevgrad Blues & Jazz"

Големият български композитор и пианист Милчо Левиев, неповторимата Ялдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски от Македония се включват в програмата на четвъртото издание на фестивала "Blagoevgrad Blues & Jazz" 2018, който започва тази вечер.

В двете фестивални вечери, които събират на едно място магнетичните ритми на блуса и джаза, организаторите са предвидили много изненади за публиката. Благоевградският "Биг бенд" има специален подарък – общ проект с Ялдъз Ибрахимова. Младият изпълнител Лъчезар Кацарски ще излезе за първи път на сцена със своя джаз формация. По покана на Васко Кръпката, който е и артистичен директор на фестивала, в Благоевград пристига "малката-голяма хармоника" – Кели Ръкър от Флорида.

Специално място на сцената е запазено и за Биг бенда на БНР. За първи път фестивалът "Blagoevgrad Blues & Jazz" 2018 ще се проведе в зала "Орфей" в парк "Македония". Организаторите от Община Благоевград са предвидили специален достъп и места за хора с увреждания. Културното събитие има и хуманна мисия – от всеки продаден билет 1 лев ще бъде отделен за благотворителност. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!