Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"24 часа" цитира речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, произнесена на рождения му ден пред водещи активисти на партията. "Не споделям и това, което направи Русия по отношение на Крим, но не споделям и начина на упражняване на натиск спрямо Русия", е заявил Доган. Словото е произнесено на 29 март в дома му в Бояна, но едва вчера беше официално оповестено от пресслужбата на ДПС, уточнява вестникът.

"Монитор" пише за празнична спекула в храмовете - евтините свещи са скрити. По груби изчисления, в дните около Възкресение Христово се продават поне 5 тона свещи, годишната печалба на Църквата от тази търговия е 17 милиона лева. И на този свят празник не минава без китайски ментета, които се продават извън храмовете, допълва вестникът.

"Телеграф" цитира водача на църковната ни делегация, която ще донесе Благодатния огън от Йерусалим, Западно и Средноевропейски митрополит Антоний: "Даваме под условие огъня на Македония". Духовниците им трябва да са с черно расо и без богослужебни одежди.

В интервю за "Монитор" митрополит Антоний подчертава: "Възкресение Христово е празникът на новото начало“.

"24 часа" помества обръщение на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев към работещите в системата по повод днешния им професионален празник, озаглавено: "Приемете подадената ми ръка, за да осигурим на българите качествени здравни услуги". Изданието представя и новия директор на военно-медицинската академия, бригаден генерал Венцислав Мутафчийски. От днешния брой научаваме и че реформата в ТЕЛК предвижда специална таблица, в която всяка болест ще има точен процент на нетрудоспособност.

В Деня на здравния работник "Телеграф" съобщава, че болниците са въвели ценоразпис за спешни случаи. Когато състоянието ни не е тежко, ще плащаме за оказаната ни помощ. Това е обяснение на Министерството на здравеопазването за изданието със съвет да искаме касова бележка за платената от нас сума.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!