Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща на мрежата на националните координатори по програма "Фискалис 2020"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Среща на мрежата на националните координатори по програма "Фискалис 2020" ще се проведе днес в София. Събитието е част от календара на Българското eвропредседателство.

Обмен на информация и експертни познания между националните данъчни администрации. Това е основната идея на програмата "Фискалис 2020". Тя позволява да се развиват и функционират големи трансевропейски информационни системи в партньорство, както и да се създават различни мрежи между лица чрез обединяване на национални представители от цяла Европа. Бюджетът на програмата е над 230 млн. евро, а продължителността й е 7 години, както се подразбира от името й - до 2020 г.

Освен държавите от Общността в програмата участват страните кандидатки за Евросъюза - Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора, Сърбия и Турция.

В края на миналата година като част от програмата България беше домакин на работно посещение на представители на албанската данъчна администрация. Тогава българските експерти запознаха албанските си колеги с контролната дейност на НАП, както и с дистанционната връзка на касовите апарати с информационната система на Агенцията и ползите от нейното функциониране.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!