Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"1,22 млрд. лв. ще даде кабинетът за модернизацията на бойната ни техника, но при условие, че тя се произвежда у нас - в наши заводи, от наши учени и инженери", съобщава на първата си страница вестник Стандарт. Това е станало ясно вчера при посещението на премиера Бойко Борисов, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Томислав Дончев в "ТЕРЕМ - Хан Крум" - Търговище. Ако проектът за модернизиране на машините за Сухопътните войски се реализира в български предприятия от наши учени, това ще позволи отпуснатите средства от държавния бюджет да останат в България и да спомогнат за развитие на научния потенциал и за повишаване на жизнения стандарт, обяснява Борисов, цитиран от СтандартАмбицията ни е проектът за модернизиране на машините за Сухопътните войски да бъде реализиран в български предприятия и в процеса да бъдат ангажирани български учени, инженери, механици, обяви Борисов. Това ще позволи отпуснатите средства от държавния бюджет да останат в България и да спомогнат за развитие на научния потенциал и за повишаване на жизнения стандарт, каза министър-председателят.

"Лихвите по депозитите паднаха до 0,11%, показват данните на БНБ за месец март, цитирани от вестник 24 часа. Въпреки опасенията за инотен бум ипотеките продължават да поевтиняват. За една година такъв тип кредити са в левове са паднали с 0,55 пункта до 3,58%, а жилищните кредити в евро - с 0,53 до 3,86 на сто, посочва още 24 часа.

"Пътуваме повече до Румъния и Германия", пише вестник Труд. По данни на Националния статистически институт екскурзиите на българи в чужбина през март са нараснали със 7% спрямо същия месец на миналата година, като най-често ходим до Турция. С 12 на сто се е повишил и ръста на туристите у нас през зимните месеци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!