Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Борисов обвини чуждите компании за лошото здраве на българите", пише Сега. Изданието коментира, че въпреки че в България липсват ясно разписани регламенти и строг контрол върху качеството на храните, премиерът Бойко Борисов обвини мултинационалните компании, че са причината за влошаващото се здраве на българите. Това стана по време на международен форум, на който вчера български и европейски политици дискутираха така наречения двоен стандарт за потребителите от Източна и Западна Европа, и се надпреварваха да декларират как ще сложат край на разликите в цените и качеството, отбелязва изданието.

"Всеки втори без море", информира Труд. Всекиднвникът цитира данни на НСИ, от които става ясно, че всеки вътори българин не може да си позволи почивка извън дома поне една седмица в годината. Данните показват още, че 30% от населението живее в материални лишения, като 32 на сто не могат да си позволят редовно да ядат месо.

24 часа публикува препоръка на експерти по топлоснабдяването, които съветват: "Платете двойните мартенски сметки за парно през юли - очакват се да паднат. Изданието обяснява, че от ч май топлинните счетоводители започват отчетите на уредите. Така че домакинствата, които имат високи мартенски задължения, могат да изчакат изравнителната си сметка и ако имат да получават пари по нея, ще може да погасят сметката си с тях, посочва 24 часа.

"Забраняват да ни искат ЕГН", пише в заглавие на първата си страница Стандарт. Изданието обяснява, че с промени в Закона за защита на личните данним които са публикувани за обществено обсъждане, безразборното искане на ЕГН и снимане на лични карти от фирми и чиновници вероятно скоро ще спре.

"Сага с кандидатите по медицина в СУ. След обявения нулев прием, изпити ще има, но по нови правила", пише Труд. Изданието обяснява, че за втори път през последните месеци правилата на играта в кандидатстудентската кампания бяха променени, а потърпевши са всички онези, които през последните 2-3 години са се подготвяли да учат за лекари в Софийския университет. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!