Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов се среща с генералния секретар на ЕКП Лука Визентини и президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите /ЕКП/ Лука Визентини и президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Пламен Димитров и Димитър Манолов.

Те ще връчат на министър-председателя декларация, която беше приета на проведената преди седмица международна синдикална конференция за интеграцията на Западните Балкани.

Приетата от участниците на синдикалния форум декларация е адресирана към Срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София. Приемането на документа беше на специално подбрана дата – 9-и май, Деня на Европа. Акцент в декларацията е настояването на синдикалистите от региона, техният глас, гласът на трудовите хора от Западните Балкани да бъде чут в процеса на интеграция на ЕС.

„Да бъде чут техният глас, когато държавните глави коментират бъдещето на региона и в процеса на интеграция той да бъде гарантиран и знаят колко е важно наистина в процеса на интеграция, т.е в предварителния процес на договаряне на отделните глави за членство, синдикатите, работниците да имат своето място -гарантирано, институционално, в съответните работни групи в преговорния процес“, коментира Пламен Димитров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!