Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Правят скейтборд площадка след протест на деца от Видин

Снимка: Община Видин

На нова скейтборд площадка ще се радват в скоро време децата от Видин. Мястото е в Крайдунавския парк зад паметника на Свободата, в посока към крепостта „Баба Вида“. Към момента са преасфалтирани съществуващи пешеходни алеи и част от кръгово пространство. Има обособена и пешеходна алея- за хората, които се разхождат в парка, а границите на скейтборд площадката са маркирани.

Преминаващите от там велосипедисти са доволни от новата придобивка, а малките футболисти на ФК "Дуло" споделиха, че за тях съоръжението е безопасно и гладко.

Има и такива, които не одобряват начинанието. Преминаващ колоездач каза, че не разбира как някои купуват скъпи колелета, с които могат да станат тежки контузии.

"Онзи ден видях как едно дете падна и се преби"
, добави той.

За направата на площадката общинското ръководство взима решение след протест на видински деца пред местната управа. Тогава, след среща и разговор с кмета Огнян Ценков, в общинския бюджет са заделени 50 хиляди лева. Вчера децата отново се срещнаха с кмета, за да обсъдят какви скейт съоръжения да бъдат закупени. За тях са предвидени около 27 000 лв. от общата сума в бюджета. След седмица ще бъде взето решение, а до месец съоръженията ще бъдат доставени и новата скейтборд площадка ще може да се ползва от желаещите да спортуват, съобщиха от общинската пресслужба.

Вижте още

Блъснаха момиче на пешеходна пътека във Враца

Неопитен шофьор е блъснал снощи на пешеходна пътека тийнейджърка във Враца , съобщават от полицията. Инцидентът е станал малко преди 22 часа на оживената улица "Екзарх Йосиф". 18-годишният водач е блъснал и влачил поне 10 метра момиче на 14 г. Пешеходката е получила тежки наранявания - счупен таз и фрактура на лявото рамо. Била е приета в..

публикувано на 07.06.20 в 09:52

Няма новозаразени с COVID-19 в северозапада за последното денонощие

43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са дали положителен резултат за COVID-19 по данни на Националната информационна система, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Разпределението по области е - Пазарджик - 21; Перник - 1; Разград - 2; Сливен - 10; Смолян - 1; София област - 1; София - 4; Шумен - 2; Ямбол - 1...

публикувано на 07.06.20 в 08:46

Отбелязваме Петдесетница

Днес православната църква празнува един от големите си празници - Петдесетница . На петдесетия ден след Христовото възкресение Светият Дух във вид на огнени езици слязъл върху светите апостоли и ги дарил с Божествената си благодат. От древни времена празникът се смята за рожден ден на църквата, обясни Врачанският митрополит Григорий : "На..

публикувано на 07.06.20 в 07:22

Подписка за ремонт на пътя Лом-Козлодуй събират в двата града

Подписка с искане за цялостен ремонт на републиканския път II -11 Лом - Козлодуй събират жители на двата града. Гражданската инициатива е провокирана от лошото състояние на пътя, обясни Наталия Стефанова, жител на Лом: "Чух се с мои колеги от Община Козлодуй, при тях стартира тази инициатива съвсем наскоро по желание на жителите, защото пътят..

публикувано на 06.06.20 в 17:29

Вдигат макет на "Аполо 11" в родната къща на Виден Табаков в Стакевци

15-метров макет на "Аполо 11" ще посреща посетителите в бъдещия музей на почетния професор на НАСА Виден Табаков в село Стакевци, Белоградчишко. Експозицията ще се помещава в родната къща на известния българин, която бе закупена и се реставрира от Боян Минков. "Къщата е реставрирана в много голяма степен. Отвън я направихме, отвътре всичко е направено..

публикувано на 06.06.20 в 16:30

"Пролетна изложба” откриха в Монтана

Обща художествена изложба на дружество "Тенец” бе открита в галерия "Кутловица” в Монтана. Така бе поставено началото на изявите, посветени на празника на Монтана – Свети дух, който се отбелязва на 8 юни. Над 20 творци са подредили свои произведения в изложбата, съобщи председателят на дружеството на художниците Дончо Планински:..

публикувано на 06.06.20 в 15:50

Дъждовете спасиха зърнената реколта във Врачанско

Обилните дъждове в края на май са дали надежди на земеделските производители, че зърното тази година няма да пропадне. Това смята производителят на пшеница от Враца Младен Цолов: "Допреди 10-ина дни, преди да завалят обилните дъждове от края на май, всички земеделци бяхме в огромен стрес. Пшеницата беше започнала да съхне и не се..

публикувано на 06.06.20 в 14:45