Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: архив

Балкански издания съобщават за станалата вчера край Своге автобусна катастрофа. Сръбският вестник "Вечерни новости", информира в заглавие: "Ужас в България: загинали и ранени след преобърнал се туристически автобус".

Гръцките медии също следят отблизо катастрофата край Своге. Вестник "Прото тема" дава пълно описание на инцидента, както и пътните условия по време на катастрофата.

И другите теми в гръцките издания:

Правителство в Атина обеща възстановяване на някои права на работниците, отнети заради рестрикциите по време на спасителната програма, пише вестник "Катимерини".

"Краят на този период и края на меморандумите означава възстановяването колективните трудови договори и увеличаване на минималната работна заплата". Това е казал премиерът Алексис Ципрас, цитиран от "Катимерини".

Вестник "Та неа" пише, че "лихвите от гръцки облигации, купени за облекчаване на дълговото бреме на Атина, най-вече от Германия, ще бъдат върнати на Гърция". Това е уверил германският министър на финансите Олаф Шолц в интервю за изданието. По думите му, "никой не иска да се възползва от гръцката криза". "Целта е всички печалби на централните банки редовно да се връщат на гръцката държава", изтъква Шолц пред вестник "Та неа".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!