Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вестник Ню Йорк таймс публикува анонимна статия на висш представител на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, озаглавена "Аз съм част от съпротивата в администрацията на Тръмп". В нея се обяснява как нейният автор се опитва заедно с други хора да се бори отвътре срещу най-лошите наклонности на президента. Тръмп веднага определи текста като "страхлив" и го нарече "предателство". "Мислим, че преди всичко имаме задължение към нашата страна и че президентът продължава да действа по начин, който е вреден за доброто здраве на нашата република", пише в материала, публикуван от Ню Йорк таймс.

Главният преговарящ на ЕС Мишел Барние е нарекъл плана на британският премиер Тереза Мей за Брекзит „мъртъв“. Това пише Гардиън като цитира британския депутат от Лейбъристката партия Стивън Кинок. Пред изданието той разкрива още, че Барние е нарекъл плана "напълно неприемлив за ЕС". 

"Защо Лондон разиграва второ действие по делото "Скрипал"  пита на страниците си руският ежедневник Взгляд. Изданието пише, че Великобритания е посочила двама руски граждани и е обявила, че те са свързани с руското разузнаване, като по този начин иска да извади отново на преден план обвиненията срещу Русия и да предизвика засилване на антируската коалиция сред западните страни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!