Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 11 септември 2018 година

Работен проект на новата сграда.
Снимка: Община Ружинци

В село Бело поле, община Ружинци започна строежът на нова детска градина.

Отново километрични опашки се образуваха на Дунав мост 2 при Видин Калафат през изтеклата седмица. Колоната от товарни автомобили, чакащи да преминат през граничния пункт с Румъния на изхода на страната надмина 10 километра. Преди време, заради опашките, шофьори блокираха моста, а браншовите организации в международния транспорт поискаха оставките на ръководствата на Агенция "Митници" и на Гранична полиция, ако проблемите не бъдат решени.

Започна подмяна на водопровода и канализацията на улици в Лом. В момента се извършват ремонтни дейности по „Драгоман“, „Варош“, „Стефан Хаджийски“ - до ул. „Шишман“, а от 12 септември започва и подмяната на водопровода и канализацията на улиците „Панайот Хитов“ и „Д-р „Андрейчев“.

За 2017 година 226 регистрирани земеделски производители от Видинска област са получили субсидии и не са подали данъчни декларации. При извършената съпоставка с предоставени данни от Държавен фонд "Земеделие", НАП- Враца установи, че 648 земеделски стопани от Врачански регион не са декларирали доходите си от получени субсидии. До края на септември земеделците могат да подадат коригираща декларация за получените субсидии.

По- добра реколта от слънчоглед прибират земеделците в Монтана в сравнение с миналата година.

Картонени опаковки за 1 милион кутии цигари, имитиращи известна марка, задържаха митнически служители в района на Дунав мост 2.

50 000 лв. са необходими за спасяването на 32-годишния Иван Василев, който се нуждае от бъбречна трансплантация. Кметът на Община Видин дари лични средства в помощ на младежа.  За да се направи интервенцията и Иван да се радва на пълноценен живот, са необходими около 50 000 лв., които са непосилни за семейството. От общината призовава гражданите и представителите на бизнеса, които имат възможност, да се включат в дарителската кампания и да помогнат на Иван за събирането на необходимата сума: BG79FINV91501317198273 BGN - Иван Димитров Василев.

Община Видин се включва и в тазгодишната кампания „Да изчистим България заедно”. Инициативата ще се проведе на 15 септември в цялата страна. Заявените от институциите и гражданите места за почистване в град Видин са: Крайдунавски парк - в участъка от Колодрума до плаж “Баба Вида”, парк “Владикина бахча”, парк “Нора Пизанти”, парк “Рова” - участък от ул. ”Антон Страшимиров” до ул. ”Михаил III Шишман”, зелена площ на кръстовището на ул. „Широка” и ул. „Христо Ботев”, детски площадки в жилищните квартали, както и селища на територията на Община Видин.

Фолклорните формации „Калина”, „Рамонда” и Младежки духов оркестър представиха Белоградчик с участието си в XV Черноморски събор „Евро фолк - 2018 година” под наслов „Зад нас е паметта на предците ни, пред нас са очите на децата ни!". В събора участваха повече от 100 фолклорни формации, танцови състави и певчески групи от различни държави.

В състезание с над 500 участници на заключителния етап на Националния фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце" талантливите мездренски деца завоюваха 5 престижни награди.

Легендарната група „Сигнал“ ще радва жителите на Мездра за празника „Вяра, Надежда и Любов“. Данчо Караджов и компания ще се качат на сцената на площад „България“ в 20.00 ч. Програмата на 17 -ти септември ще започне в 18.30 ч. с изпълнения на певчески и танцови детски формации от Мездра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Патриарх Даниил ще уважи празника на Вършец

За първи път в историята на курортния град български патриарх ще присъства на официалното откриване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана".  На 2 август Негово Светейшество Патриарх Даниил ще бъде посрещнат в града при храм "Свети Георги Победоносец" от 18:00 часа. Всички граждани, ще могат да получат благословията на патриарха.  В..

публикувано на 25.07.24 в 16:45

Сладка изненада за посетителите на крепостта Баба Вида

С локумчета, обозначени с бранда на Регионален исторически музей Видин, посрещат от днес посетителите на крепостта "Баба Вида". За инициативата съобщи директорът на музея Христина Кирилова:   "Решихме да зарадваме хората, които посещават средновековната крепост- един от най-посещаваните ни обекти ... " Върху опаковката на захарните изделия са..

публикувано на 25.07.24 в 16:38

Осъвремениха част от реквизита на Музеен комплекс - Берковица

Завършиха дейностите по осъвременяване на част от музейния реквизит в постоянните експозиции на  Музеен комплекс - Берковица. Това съобщи директорът на комплекса Станислава Витанова и посочи някои от изпълнените дейности. "Става въпрос за три от нашите обекти - това са къща музей "Иван Вазов", Градска художествена галерия и Етнографския..

публикувано на 25.07.24 в 16:38

Училище за бъдещи родители ще се проведе във видинската болница

Училище за бъдещи родители ще се проведе тази събота в МБАЛ "Света Петка" във Видин. Инициативата е на д-р Сияна Йотова, която отскоро е част от екипа на Акушеро-гинекологичното отделение.  "Лекар специализант съм в момента към болница "Шейново" в София, втора година. Към видинското отделение по акушерство и гинекология се присъединих есента..

публикувано на 25.07.24 в 16:15

Наказаха с глоба баща за побой над детето си в Гложене

С наложено наказание глоба в размер на 500 лева приключи делото на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, срещу родител, обвинен за извършено от него в условията на домашно насилие престъпление.  На 16.01.2024 г. в дома си в село Гложене мъжът е нанесъл удари с ръце, дървен прът и пластмасова тръба в областта на главата и..

публикувано на 25.07.24 в 15:56

Курсисти освежават пазара в Кула

20 безработни лица от община Кула ще получат професионална квалификация по проект "Хоризонти 9" от Националния план за действие по заетостта през 2024 година. Това съобщиха от общинската администрация. Обучението стартира на 24 юни и ще продължи до 15 август, след което  успешно завършилите ще получат свидетелство за професионална квалификация по..

публикувано на 25.07.24 в 14:02

До края на юли се декларират и плащат данъци за второто тримесечие на годината

На 31 юли изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път Декларация за второто тримесечие на 2024 година. Това е последният ден за внасяне на удържания данък към бюджета.  Физическите лица, които..

публикувано на 25.07.24 в 13:16